March 13, 2009 

Aůůůúúúúú….. (aneb 2x z virtuálního tisku)

Lost in trans, vol. 1:

Začnu od konce. Prozradím pointu hned.
Bohužel. O žádnou love story z kabin se nejedná. Ale vypadalo to nadějně..!

Ballack prosí Hiddinka: Zůstaň, budu tě milovat

(…) V lepším rozpoležení [chachá, sic!!] je německý reprezentant Michael Ballack, jenž doufá, že Hiddink by mohl zůstat u týmu natrvalo. „Miloval bych ho, kdyby řekl, že zůstane na tři roky. Každý uvnitř i mimo klub cítí, že je to vynikající manažer.”

Novinky.cz

Je to mnohem prostší, milý Watsone..

Ballack wants Hiddink to stay

Ballack said: “I would love for him to say he is staying for three years. Everyone feels he is a great manager.” 

GiveMeFootball.com

ballack_0.jpg

(velmi bych si přál.., moc moc bych chtěl.., úplně nejúžasnější by bylo.., kdyby trenér řekl, že s námi zůstane celá tři léta.)

*

Lost in trans, vol. 2:

Chudák JMJ také nezůstal zkrátka. V rozhovoru pro Novinky je stylistických perel hned několik. Jako nejvyvedenější a nejpregnantnější formulaci však Filofon jednohlasně zvolil závěrečnou větu této odpovědi:

Při nadcházejících koncertech budete prezentovat best of své kariéry. Co konkrétně na vystoupeních nabídnete?

Zdaleka to nebudou jenom písně z Oxygene, těm bylo věnované minulé turné. Nyní to budou i oblíbené písně z alb Equinoxe, Chronology a dalších. To se bude mísit i s existující cizí hudbou.

jarre-filofon.jpg

Jak asi zněla “existující cizí hudba” v originále se bohužel nedovtípíme (šlo pravděpodobně o telefonické interview), nicméně i přes roztomilou kostrbatost Jarreho frankofonní angličtiny, která při převodu vyžaduje určité úsilí, šlo jistě ze sdělení nějakou tu reálnou (tj. ne-dada) informaci vykutat. Nebo si minimálně po sobě překlad přečíst. Nahlas. A pomalu.

Friday třináctého očividně řádí v různých podobách.

Comments

  1. Krásné! V tuto chvíli zařazuji výraz “Existující cizí hudba” na seznam názvů vhodných pro budoucí instrumentálky. Není-li ovšem sám výraz “budoucí instrumentálka” také takovým potenciálním názvem :-). Mimochodem, písním z Oxygene bylo VĚNOVÁNO minulé turné, ale to by pro některé redaktory těch jazykových (N)ovinek bylo už asi příliš mnoho…

    Comment by Lubinho  [15:54, March 19, 2009]

Leave a comment

Please fill-in all fields marked by red star (*).

*
To prove that you're not a bot, enter this code
Anti-Spam Image

Powered by WP Hashcash