November 12, 2008 

CD Rec: Sestry Steinovy - Měsíček svítí

Kdo si hraje, nezlobí.

Čtvrtým počinem sester Karoliny a Lucie je tématická kolekce, na první pohled mířená primárně na děti. Pod nevinným obalem však klokotá velmi osobitá a často svérázná interpetace s nejedním překvapením. Od laškovné pseudolatiny Bude zima, bude mráz , či flašinetově-jarmareční Široký hluboký, přes téměř triphopovou miniaturu Koulelo se, koulelo, až třeba po aranžérsky hodně temnej Tálinskej rybník. Zajímavým kontrastem jsou i delikátní sesterské dvojzpěvy konfrontované tu a tam s neumělým předškolním hláskem (anebo s vytím vlků).

Takhle nějak by to možná dopadlo, kdyby se na generacemi prověřené top lidovky a dětské „standardy“ vrhly CocoRosie. Robátka z toho možná dvakrát moudrá nebudou, ale tatínci (a maminky) si pošmáknou. Mimochodem, doporučuji poslech ve sluchátkách!

sestry_steinovy.jpg

Pro každou skladbu se hledalo to správné a jedinečné pojetí. Žádné prvoplánovky, presované narychlo přes šablonu a przněné s maximální turbulencí (jak tomu občas u „disků pro nejmenší“ bývá). Kdepak. Je z toho cítit vtip, hravost, uvolněnost a zdravě drzá tendence dostat se notoricky známým věcem na zoubek. Přidanou hodnotou je výtvarně vysoce vkusně vyvedený buklet, s kompletní textovou výbavou a tématickými ilustracemi (k CD samostatně vychází i obrázkový zpěvník).

Sympatický projekt. Album dětských písní pro dostatečně dospělé posluchače.

226-p_s.jpg

www.sestrysteinovy.cz


Comments

  1. Zaznamenal jsi konkurencni projekt za kanalem? Nejsou to sice lidovky, ale robata z toho budou taky vykulená.

    http://www.songsfortheyoungatheart.co.uk/

    Comment by Jiří Šolc  [19:24, November 12, 2008]

Leave a comment

Please fill-in all fields marked by red star (*).

*
To prove that you're not a bot, enter this code
Anti-Spam Image

Powered by WP Hashcash